Federació catalana de Hockey

La selecció espanyola femenina als JJOO de Rio

© Federació Catalana de HockeyLa FIH ha confirmat la renuncia de Sudàfrica per part del seu Comitè Olímpic, el que suposa que la selecció absoluta femenina espanyola assegura la seva participació als Jocs Olímpics de Rio.

L’última plaça en joc va ser per Sudàfrica al guanyar el seu campionat continental, però el seu Comitè Olímpic ja va avisar que desprès del setè lloc de la seva selecció en la World League de València no acceptaria la seva participació als JJOO. Amb aquesta renúncia la selecció femenina tornarà a participar en una cita olímpica, desprès de no ser present a Londres l’any 2012.

Hores d’ara el hockey és l’únic esport estatal que ja té classificats els seus dos equips.

En els propers JJOO de Rio les seleccions participants en categoria femenina, són Alemanya, Argentina, Holanda, Xina, Austràlia, Corea del Sur, Nova Zelanda, Gran Bretanya, Estats Units, Índia, Japó i Espanya; en categoria masculina Alemanya, Bèlgica, Índia, Argentina, Brasil, Holanda, Canadà, Austràlia, Espanya, Gran Bretanya, Irlanda i Nova Zelanda, també beneficiada per la renúncia de Sudàfrica.